torsdag 8 april 2010

Ugnsbakad gös med bacon och parmesantäcke


När jag lagar fisk blir det ofta lax jag lagar men detta recept fick jag av en vän och det är gös som man tillagar. Gös är riktigt, riktigt gott och med både bacon och parmesan blir det en fantastisk rätt. Smakerna gifter sig verkligen med varandra!


6 port.


6 färdiga gösfiléer

4 dl vitt vin

5 schalottenlökar

5 dl crème fraiche

2 dl riven parmesanost

2 pkt bacon

svartpeppar

salt

smör


Garnering:

1 kruka persilja

1 citron


Gör såhär:

Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.


Finhacka schalottenlöken, lägg den i en kastrull och tillsätt det vita vinet. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost samt baconen. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.


Tillsätt smör i stekpannan och stek gösfiléerna ett par minuter på varje sida, Salta och peppra.


Lägg de färdigstekta filéerna i en ugnssäker form och häll på ostcremen, ställ in i mitten av ugnen på 175 i ca 20 minuter eller tills ytan har fått en gyllenbrun färg.


Garnera gösen med hackad persilja strax innan servering samt pressad potatis och en sallad eller grillad sparris.



3 kommentarer:

  1. Hej på dig.
    Ännu ett underbart recept..Mums :)
    Jag skrev ett inlägg om din blogg nyss.Vill att många ska få se dina härliga recept.
    Ha en fin dag
    Catta

    SvaraRadera
  2. Låter mycket smaskigt, har lovat mig själv att börja äta mer fisk och det här receptet lät mycket gott!

    SvaraRadera
  3. Gös är en så jättegod fisk.
    Tack för ett härligt recept!
    Babsan

    SvaraRadera