Igår fyllde min kära man år! :-)
Naturligtvis bakade jag en tårta till födelsedagsbarnet. Receptet hittade jag på bloggen Kalasgott, jag ändrade något i receptet så att det skulle passa oss bättre.
Tårtan blev verkligen kanongod, jag kan verkligen rekommendera den och alla som åt av den åt med god aptit :-)
12 bitar
Botten
200 g smör
3 ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 mixade dubbel Daim
Gör så här:
1. Smält matfett och ställ det åt sidan.
2. Rör snabbt ihop ägg, socker, sirap, kakao, salt och mjöl med en slev.
3. Tillsätt matfett, mjölk och den mixade Daimen.
4. Häll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd form.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 45 minuter.
Björnbärsmousse
4 gelatinblad
250 g frusna björnbär
2 msk vatten
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
2. Koka upp björnbär, vatten och socker.
3. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i björnbärspuréen.
Låt svalna en aning och mixa därefter.
4. Vispa grädden hårt och rör i yoghurten.
5. Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner björnbärspuréen i gräddyoghurten.
6. Häll moussen i formen som inuti täckts med bakplåtspapper på kanterna.
7. Frys under en natt.
Tag fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur 5 timmar eller i kylen 12 timmar innan servering. Glöm inte att garnera tårtan med björnbär.
Vilken läckerbit!
SvaraRaderaSå supersnygg och så god den ser ut!
En fullträff förstår jag!
Bak-Fia
Oj, vilken kalaspärla! Jättefin!
SvaraRaderakan tänka mig att den gick hem, så god som den såg ut
SvaraRaderajätte fint!!
SvaraRaderaYum...se så gott ut
Snygg tårta!
SvaraRaderaÅh, vilken fin tårta! Hög och luftig! :-) Gott med björnbär också.
SvaraRaderaGud vad gott! Svår att göra?
SvaraRaderaVilken god tårta !!! Kommer absolut att göra den igen. För att inte tala om vad jag överraskade mina nära & kära. Jag är ju inte den som gärna bakar :)
SvaraRaderaDen gjorde stor succé på dotterns konfirmation! Nu är det dags att göra om den till julaftons dessertbord.
SvaraRadera