fredag 16 april 2010

Pizzasallad


Pizzasallad på restaurang har aldrig varit någon favorit hos mig. Jag bestämde mig dock för att göra pizzasallad förra lördagen då vi hade några vänner över på spel och pizzakväll.

Det gick både fort och enkelt att göra salladen trotts att jag aldrig tidigare hade gjort det.

Pizzasalladen blev väldigt god enligt mig men även av vännerna så jag kommer absolut göra salladen igen.


en stor sats


1 litet vitkålshuvud

2 l kokande vatten

3 korkar ättika

1 dl solrosolja eller annan matolja

0,5 dl vatten

1 tsk strösocker

2 tsk salt

2 msk oregano

1 tsk grovmalen svartpeppar


Gör såhär:

Strimla vitkålshuvudet i en matberedare. Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över kålen. Låt rinna av!


Tillsätt alla ingredienserna ”dressingen” i en rymlig skål och rör om, lägg i kålen och rör om väl. Låt svalna i rumstemperatur.


Servera pizzasalladen till hembakad pizza.


Pizzasalladens hållbarhet i kylskåp är 1 vecka.


4 kommentarer:

  1. Kålsallad är bland det godaste jag vet!!

    SvaraRadera
  2. Jag hade vitkålssallad till mina taco-rullar idag- gott med lite crunch... Jag kom att tänka på dig när jag lagade det här:http://momaskitchen.wordpress.com/2010/04/29/hey-vato-locos/
    Vilket jag alltid gör när jag lagar tex-mex:)!

    SvaraRadera
  3. Hejsan, surfade runt lite och hittade hit, mysigt du har det:))
    Ahh pizzasallad var ju lange sedan man at, har i Italien sa far man det inte sa jag tackar for receptet och ska se till att gora det hemma nagon gang:))
    Ha en harlig Valborg!

    SvaraRadera
  4. hej Tina, jag hittade din blogg när jag sökte recept på pizzasallad och din variant var verkligen supergod. Man är ju van vinägerstarka så att man knappt kan prata, men denna med ättika var ju human. Jag måste ju ändå alltid sätta min egen prägel på alla recpet som jag hittar, så jag tillsatta någon msk italiensk salladskrydda som jag förövrigt använder flitigt och då blev pizzasalladen fulländad. Tackar för övrigt för en mkt fin och inspirerande blogg, med superfina foton. Titta gärna in på min http://matkonsterolivsmonster.blogspot.com/. Kram, kram.

    SvaraRadera