söndag 12 juni 2011

Halstrad färsk sparris inlindad i vildsvins proscuiutto toppad med balsamicoglaze


Starten på vår 3-rätters meny blev en blandning av vilt och härliga sparrisar, enligt oss själva en flygande start på middagen :-)


4 port

8 stora fina sparrisar
4-8 skivor vildsvins proscuiutto (beroende på storlek)
balsamicoglaze
olja
smör
salt

Gör så här:
Skölj och bryt av ändarna på sparrisarna.

Smält smör tillsammans med olja i en halstringspanna. Fräs sparrisarna på het värme i ca 2.3 minuter på varje sida eller tills de har fått lagom med färg.

Salta sparrisarna lätt när de är färdiga.

Linda vildsvins proscuiutto runt två sparrisar och lägg upp på assiett och toppa med balsamicoglaze.


Till förrätten serverade vi Vicar's Choice (nr 12000)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar