fredag 26 februari 2010

Grönsakshummus


Ofta tycker jag det lätt kan bli tjatigt med de "vanliga" grönsakerna till maten därför blev jag jätteglad när jag kom på denna grönsaksrätt! Den var dessutom väldigt god :-) Grönsakshummusen passar både som varm och kall.


6-8 port


0,5 röd paprika

1 liten morot

0,5 ask pärltomater

1 liten lök

1/3 aubergine

1/3 zucchini

3 vitlöksklyftor

10 cm purjolök

1 liten palsternacka

10 duschar BBQ glaze (smokey)

2 msk oyster sauce


Gör så här:

Sätt ugnen på högsta grillvärme.


Skölj och hacka samtliga grönsaker i mindre bitar. Lägg allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Duscha grönsakerna med glazen.


Ställ in grönsakerna mitt i ugnen i 20 minuter.


Mixa därefter grönsakerna med oyster sauce i en matberedare eller med en mixerstav.


Garnera med finhackad paprika och purjolök.


Servera i stället för en grönsakssallad eller som dipp.


1 kommentar: