Om man inte är allergisk eller inte tycker om skaldjur kan det nog aldrig bli fel att servera det som förrätt.
Denna fantastiska smögentårta bjöd vi våra vänner på igår, den var otroligt god så jag rekommenderar alla att prova den!
8 bitar
Botten:
7 skivor kavring
75 g rumstempererat smör
Fyllning:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
0,5 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
1 liten finhackad rödlök
4 gelatinblad
Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill
Gör såhär:
Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med 2 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm 2 dl crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i blandningen och rör om ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera tårtan innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar