torsdag 1 juli 2010

Fräsch potatissallad


Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch.

Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit :-)


6 port


1 kg små färskpotatis

2 knippen färsk sparris

16 pärltomater

2 nävar jungfrusallad, eller lite bladpersilja

2 msk pinjenötter

4 msk olivolja

2 msk pressad lime

2 nypor salt


Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.


Skrubba potatisen. Om färskpotatisen är av den lite större sorten – skär den i halvor eller kvartar. Lägg potatisen i en ugnspanna, droppa på olivolja och salt och vänd runt. Stek i ugnen cirka 25 minuter. Skaka om plåten efter halva tiden.


Bryt av den nedre träiga delen på sparrisen. Lägg sparrisen i kokande saltat vatten och koka i tre minuter. Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar.

Dela tomaterna i halvor.


Rör ihop dressingen (olivolja och pressad lime).


Lägg sallad eller persilja, potatis, sparris och tomater på ett fat. Ringla över dressingen. Strö på pinjenötterna, lätt rostade i torr panna.



7 kommentarer:

  1. Så himla gott med alla dessa fräscha potatissallader. Din variant låter toppen =).

    SvaraRadera
  2. Ja, denna var riktigt fräsch och god :-)

    SvaraRadera
  3. Vi ska testa denna.

    SvaraRadera
  4. Alla blev supernöjda och berömde min ( din) potatissallad. Rekommenderas!

    SvaraRadera
  5. Hej låter jättegott, är den kall eller varm, kanske funkar Loka bra... Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Ska potatisen svalna, eller serveras dom ljumna?

    SvaraRadera