tisdag 3 maj 2011

Dubbelbakad potatis med grekisk yoghurt


Jag letar ständigt efter nya spännande potatisrecept.

Detta hittade jag hos Martha Stewart och jag kan verkligen rekommendera det, det passar utmärkt till bl.a. lamm.


8 port

1,4 kg bakpotatis, pricka hela med en gaffel
120 gram smör
2 dl vispgrädde
5 dl grekisk yoghurt, rumstempererad
2 msk färsk gräslök, hackad plus 1 msk till garnering (valfritt)
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och pricka potatisarna med en gaffel runt om. Baka potatisarna mjuka, ca 1,5 timmar. Låt svalna något.

Värm smör och grädde i en kastrull. Skala potatisarna och mosa dem med en potatisstöt. Blanda i gräddblandningen, yoghurten och gräslöken. Krydda salt och peppar.

Placera åtta portionsformar på en plåt och fördela potatissmeten i dem. Grädda tills topparna är gyllenbrun, ca 30 minuter. Låt stå i 10 minuter. Garnera med gräslök om så önskas före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar