Årets julsnaps står nu och drar och skall göra det under sju dagar.
Det är första gången jag gör saffranssnaps så det skall bli spännande att smaka :-)
ca 1 l
2 påsar saffran
1 stor apelsin, skalet
1 stor citron, skalet
ca 10 dl brännvins special
1-2 msk likörbody
Gör så här:
Skala frukten tunt med en potatisskalare, så lite som möjligt av det vita beska.
Blanda samman allt med 5 dl brännvins special i en glasburk, låt stå ca 7 dagar och kom ihåg att skaka burken 1-3 gånger varje dag.
Sila sedan snapsen i ett kaffefilter 1-2 gånger.
Späd snapsen med brännvins special till 1 liter och smaksätt med 1-2 msk likörbody.
Lagra snapsen i minst en vecka men gärna längre.
Likörbody
3 dl socker
2 dl vatten
1 krm citronsyra
Kok 2
2 dl socker
1 dl vatten
Gör så här:
Koka samman allt i kok 1 på svag värme i 20 minuter
Sjud allt i kok 2 tills det klarnar, ca en minut.
Blanda ihop kok 1 och 2 och häll upp i en ren flaska som förvaras i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar