tisdag 2 november 2010

Jule-Besque


Jag har aldrig gjort egen julsnaps. Idag tyckte jag det var dags så jag letade recept på nätet, efter ett tags letande så hittade jag ett recept jag fastnade för.

Det stora problemet med det receptet var att det skulle stå och dra i 8-12 månader!!!!


Nästa års julsnaps är alltså redan på G :-)



ca 1,4 l

10 kardemummakärnor
4 vitpepparkorn
4 svartpepparkorn
6 hela nejlikor
0,5 g saffran
1 hel vaniljstång
1 hel kanelbit
1 bit ingefära, ca 4 cm
2 flaskor brännvins special, á 70 cl
2-4 tsk honung

Gör så här:

Blanda allt utom 1 flaska sprit i en glasburk och låt dra 8-12 månader.

Blanda samman samtliga ingredienser med 1 flaska brännvins special i en glasburk. Låt dra i 8-12 månader. Skaka burken då och då.

Efter 8-12 månader silar du av snapsen och häller tillbaka snapsen i glasburken, glöm inte att göra ren burken innan du häller tillbaka snapsen.

Låt snapsen sedimentera några månader innan du försiktigt tappar om snapsen, detta för att slippa den grumliga bottensatsen.

Tillsätt honung samt den återstående flaskan brännvins special.

Därefter kan snapsen lagras eller drickas.

1 kommentar:

  1. Hahaha, vad rolig du är som gör nästa (!)års julsnaps nu! Fast tror du inte det borde räcka om det drar i några veckor? Eller har det att göra med den där sedementeringen, och vad är det för något?

    SvaraRadera