onsdag 6 januari 2010

Kyckling med vinbär


Denna kombination med syrliga röda vinbär och kyckling är helt oslagbart! :-)


4 port


4 kycklingfiléer

0,5 dl svartvinbärssaft (koncentrerad)

1 dl vatten

2 dl crème fraiche

1 hönsbuljongtärning (ev. fond)

8 enbär (krossade)

1 tsk timjan

1 msk soja

färsk timjan och röda vinbär


Gör såhär:

Bryn filéerna i smör ca 10 minuter runt om. Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljong, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Tillsätt kycklingen och låt småkocka under lock ca 10 minuter.

Garnera med färsk timjan och frysta röda vinbär. Servera med pressad potatis och grönsaker.

9 kommentarer:

  1. Vilken härlig kombo, kan ju inte bli fel :-)

    SvaraRadera
  2. Såg gott ut..
    Gjorde din gryta med choklad i i går..
    Länkade i inlägget till dig.
    Tack för receptet

    SvaraRadera
  3. Låter riktigt spännande så det måste jag prova!

    SvaraRadera
  4. Vilken fin bild, det ser verkligen jättegott ut!

    SvaraRadera
  5. Intresannt med vinbär i mat. Jag är inte så hemma med det men kul att se det hos andra. Det låter smarrigt.

    Vilka fina bilder och spännande recept du har på din blogg. Ja mat är verkligen livets krydda ;)

    SvaraRadera
  6. Det skall jag laga snart. Låter fantastiskt med timjan och vinbär:)

    SvaraRadera
  7. Så himla gott det där verkar! Bilden läskar :)

    SvaraRadera
  8. Det där låter alldeles förträffligt gott, får testa detta till sommaren när vi får vinbär på buskarna.

    SvaraRadera
  9. Det var min mor som tipsade om denna rätt som hon tyckte var supergod..

    Har liten fest nu på Lördag och tänkte sno detta recept, tack så mycket :)

    CW

    SvaraRadera